top of page

Des d’Arenys de Munt a La Base del Poble Sec

(veieu l'article publicat aquí)

Fa un temps vam decidir agafar el relleu generacional que ens oferien el Xavier i la Teresa, els avis que havien cuidat i treballat aquesta terra tota la seva vida.

El sistema agroalimentari és exigent i pervers amb el productor. Als més petits ens és impossible competir amb el ritme de producció, els preus i les exigències estètiques que els majoristes, distribuïdores i grans superfícies comercials imposen.

Per això teniem clar que volíem que Ca la Col esdevingués el nostre granet de sorra per a la transformació d’aquest sistema.

És per això que el nostre hort és divers (no monocultiu), de temporada i l’oferim a les persones que hi estan properes.

També cuidem les verdures i fruites sense productes químics, amb adobs vegetals de qualitat i respectant el ritme de la terra.

Recuperem varietats de verdures que els monocultius ens han retallat, així com varietats rústiques que no els calen químics per sobreviure.

I recuperem, també, els sabers que l’actual ritme de vida ens fa oblidar, els sabers que anaven lligats a les estacions de l’any, als cicles naturals i al ritme dels astres.

Fomentem la relació directa entre els productors i els consumidors, creant llaços de confiança i respecte mutu.

Creiem en el cooperativisme i en les relacions i sinèrgies que es creen; per això col·laborem amb La Base, la CIC i d’altres cooperatives de consum. Així com amb altres petits productors que aposten pels cultius ecològics, tot redibuixant el paisatge i intentant redefinir el concepte d’empresa, de l’economia patriarcal que aïlla i aliena els individus cap a una economia familiar, cooperativa i empoderadora.

On ens pots trobar? Portem cistelles de verdures i fruita cada dilluns de 20 a 21:30h a La Base del poble Sec.

Visita’ns al web: www.hortcalacol.wix.com/calacol

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No hay tags aún.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page