Des d’Arenys de Munt a La Base del Poble Sec

March 18, 2015

(veieu l'article publicat aquí)

 

  Fa un temps vam decidir agafar el relleu generacional que ens oferien el Xavier i la Teresa, els avis que havien cuidat i treballat aquesta terra tota la seva vida.

  El sistema agroalimentari és exigent i pervers amb el productor. Als més petits ens és impossible competir amb el ritme de producció, els preus i les exigències estètiques que els majoristes, distribuïdores i grans superfícies comercials imposen.

  Per això teniem clar que volíem que Ca la Col esdevingués el nostre granet de sorra per a la transformació d’aquest sistema.

  És per això que el nostre hort és divers (no monocultiu), de temporada i l’oferim a les persones que hi estan properes.

  També cuidem les verdures i fruites sense productes químics, amb adobs vegetals de qualitat i respectant el ritme de la terra.

  Recuperem varietats de verdures que els monocultius ens han retallat, així com varietats rústiques que no els calen químics per sobreviure.

  I recuperem, també, els sabers que l’actual ritme de vida ens fa oblidar, els sabers que anaven lligats a les estacions de l’any, als cicles naturals i al ritme dels astres.

  Fomentem la relació directa entre els productors i els consumidors, creant llaços de confiança i respecte mutu.

  Creiem en el cooperativisme i en les relacions i sinèrgies que es creen; per això col·laborem amb La Base, la CIC i d’altres cooperatives de consum. Així com amb altres petits productors que aposten pels cultius ecològics, tot redibuixant el paisatge i intentant redefinir el concepte d’empresa, de l’economia patriarcal que aïlla i aliena els individus cap a una economia familiar, cooperativa i empoderadora.

  On ens pots trobar? Portem cistelles de verdures i fruita cada dilluns de 20 a 21:30h a La Base del poble Sec.

  Visita’ns al web: www.hortcalacol.wix.com/calacol

 

Please reload

Featured Posts

Arrelades a la terra

March 18, 2015

1/1
Please reload

Recent Posts

July 23, 2017

February 3, 2016

March 18, 2015

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square